Cuvânt adresat de Preşedintele Transfrigoroute România,
domnul Florian Mihuţ

Stimate membru,

Transportul rutier de bunuri cu temperaturi controlate a devenit o parte esenţială a economiei europene actuale. Conform estimărilor TI, trei sferturi din bunurile perisabile transportate implică utilizarea de echipamente frigorifice. Proporţia remorcilor şi semiremorcilor frigorifice în întreaga flotă europeană se situează între 10-15%.

Înţelegând faptul că cerinţele speciale de transport cu temperaturi controlate necesită un echipament dedicat, reglementări armonizate şi cunoştinţe tehnice la un înalt nivel, atât din partea operatorilor de transport, cât şi a şoferilor, am avut iniţiativa înfiinţării, încă din anul 1993, a Uniunii Naţionale Transfrigoroute Romania - singura asociaţie profesională din ţară care reprezintă interesele transportatorilor rutieri de bunuri  cu temperaturi controlate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Astfel, Uniunea Naţională Transfrigoroute România este afiliată la Transfrigoroute International (TI) - federaţie al cărei scop este promovarea dezvoltării transportului cu temperaturi controlate. În prezent, Transfrigoroute Internaţional  reuneşte peste 1700 de firme de transport frigorific din întreaga lume şi 25 de asociaţii de profil – grupuri Transfrigoroute constituite la nivel naţional.

Organizaţia noastră participă activ la lucrările Tranfrigoroute International, organizate în 6 grupuri de lucru care abordează probleme de actualitate pentru transportul frigorific, identificate de membrii TI şi încadrate în următoarele teme majore:

Pentru a putea să fiţi mai bine informat şi, de asemenea, consultat asupra tendinţelor şi problemelor specifice acestei categorii speciale de transport rutier cu temperaturi controlate, vă invităm să vă alăturaţi Uniunii Naţionale Transfrigoroute România şi să participaţi, alături de noi, la promovarea intereselor profesiei noastre atât la nivel naţional, ca membru Transfrigoroute România, cât şi internaţional, prin Transfrigoroute Internaţional,  la care organizaţia noastră este afiliată.

Vom fi onoraţi de prezenţa dumneavoastră ca membru în cadrul Transfrigoroute România şi considerăm că numai împreună putem promova şi reprezenta eficient transportul frigorific românesc.

Cu consideraţie,

Preşedinte,

Florian Mihuţ